nieuws

Nieuwe maatschappij komt met goedkope universal-lifeverzekering

Archief

Onder de naam Paerel Leven meldt zich een nieuwe levensverzekeraar op de markt. De maatschappij claimt beleggingsverzekeringen te gaan bieden tegen lage kosten en met beter dan gemiddelde beleggingsresultaten. Grote man achter Paerel Leven is Amsterdammer Jan Kluft, één van de aandeelhouders van Independer.

Kluft (62) is directeur annex aandeelhouder van Delta Holding Amsterdam. De vennootschap houdt kantoor aan de hoofdstedelijke Herengracht, in een kantoorpand met de naam De Paerel. De maatschappij Paerel Leven, die nog wacht op een vergunning van De Nederlandsche Bank, is een samenwerking van Delta Holding met ICT-bedrijf Uniserv.
Uniserv beschikt al langer over een administratiesysteem voor universal-lifeverzekeringen. Zo werd drie jaar geleden het systeem This Life gekocht. Ook Paerel Leven – een voorlopige naam – gaat producten bieden op basis van universal-life. “In aanvang zo’n vier à vijf producten”, aldus Kluft. Voor de distributie wordt gebruik gemaakt van tussenpersonen.
Lage kosten
De administratie van Paerel Leven komt te liggen bij Uniserv in Lelystad. Het vermogensbeheer vindt vanuit Amsterdam plaats. “Dat is de kern van onze producten”, zegt Kluft. “Daar zijn we goed in; dat hebben we bewezen. En we kunnen dat tegen lage kosten aanbieden. We hebben hier bijvoorbeeld een draaiende effectengiro, die niet duurder wordt als we tienduizend klanten extra krijgen.”
Kluft is er van overtuigd dat Paerel Leven met een goede propositie komt. “We werken samen met MoneyView en weten dus dat we bepaalde zaken beter kunnen dan nu in de markt wordt aangeboden.”
Volgens Kluft heeft hij bij enkele verzekeraars het productidee op tafel gelegd. “Maar er kwam geen respons. Nadat we ettelijke keren onze neus hadden gestoten, hebben we besloten zelf een risicodrager op te richten.”
Intermediair
Delta Holding is het meest bekend van Borghols, groot geworden als hoekman op de effectenbeurs. Sinds 1998 legt Borghols zich voornamelijk toe op vermogensbeheer, onder meer via de labels Vierlander Effecten en Pro Asset Management.
Net als Borghols wil Paerel Leven met tussenpersonen gaan werken. “We richten ons in eerste instantie op onze bestaande intermediairrelaties. We bieden een concept aan waarmee tussenpersonen in één klap aan de regelgeving voldoen”, belooft Kluft.
Uniserv (Lelystad) is voor circa 20% eigendom van Delta Holding; grootaandeelhouder is Davinci Groep. Uniserv levert al administratiesystemen voor levensverzekeringen (onder meer bij DBV, VVAA en Cordares) en adviessoftware voor tussenpersonen (onder meer bij Dutch Insurance Network, Huis & Hypotheek, Finsys, Meeùs en Expiratiedesk).
Independer
Kluft bezit 5% van de aandelen in internetbeleggingsbank Binck. Voorts is hij één van de aandeelhouders achter internetsite Independer. “Ik ben de grootste participant na Apax.” Deze Britse investeringsmaatschappij stak bij de start van Independer _ 11 mln in het internetbedrijf.
Independer hanteert op zijn website nu nog een ‘verklaring van onafhankelijkheid’, die onder meer zegt dat geen van de aandeelhouders tevens bank of verzekeringsmaatschappij is. “Daar moeten we nog naar kijken”, meldt Kluft.
heet De Paerel.

Reageer op dit artikel