nieuws

Nieuwe inkooporganisatie HINkoop in zee met Cardif

Archief

De nieuwe inkooporganisatie Hinkoop (Apeldoorn) hoopt voor eind dit jaar vijftig tussenpersonen te bedienen. Het bedrijf biedt onder meer verzekeringsproducten van Cardif aan.

HINkoop is opgericht vanuit Hypotheek Informatiecentrum Nederland (HIN). “Als reactie op een veranderende markt”, zegt woordvoerster Linda Germs. HIN is zelf sinds 1998 actief in de hypotheekadvisering en telt zo’n dertig adviseurs. “Clustering is nog de enige manier om goede afspraken te maken. Je moet productievolume hebben als je met grote partijen wil onderhandelen. Bovendien hebben we de markt afgetast en was er volgens ons nog wel plek voor een inkooporganisatie.”
HINkoop wil alles behalve een doorgeefluik zijn, benadrukt Germs. “De hypotheekadviseur is de laatste tijd nogal negatief in het nieuws, maar het valt ook niet mee om als klein kantoor qua wetgeving op de hoogte te blijven. Daar gaan wij advies in geven: hoe doe je een productscan en een goede inventarisatie, hoe maak je maatwerk, dat soort dingen.”
Tussenpersonen kunnen een basiscontract (voor kantoren met WFT-vergunning), een pluscontract (voor kantoren zonder vergunning) en een franchisecontract (voor adviseurs zonder kantoor) sluiten.
Beperkt assortiment
HINkoop beperkt bewust het assortiment: “Vanwege onze eigen ervaring met HIN weten wij heel goed welke producten passen binnen de dagelijkse adviespraktijk”, zegt Herms.
HINkoop gaat verschillende producten van Cardif aanbieden, waarbij de nadruk in eerste instantie ligt op de Hypotheek Opvang Polis (HOP). Verder doet het bedrijf zaken met onder meer MoneYou, AXA, SNS Bank en T@F.
te geven.

Reageer op dit artikel