nieuws

Nieuwe hypothekensite voor consumenten

Archief

 

IT-consultant da Vinci Groep start in samenwerking met Hypotheken Data Netwerk (HDN) volgende week een hypothekensite voor consumenten: www.hypotheeknu.nl.
De site is een initiatief van de da Vinci Groep, HDN levert een deel van de informatie. De IT-consultant wil met de site een volledig overzicht geven van alle hypotheekverstrekkers en tussenpersonen in Nederland, met al hun hypotheekproducten. De consument kan straks zoeken en sorteren op maatschappij en product. Van elk product kan meer informatie opgevraagd of een offerte aangevraagd worden.
Op Hypotheeknu kan de consument niet direct een hypotheek sluiten. Indirect is dit echter wel mogelijk door meteen door te klikken naar de site van een hypotheekverstrekker die dat wel aanbiedt, zoals Eubos.
Tussenpersonen dienen zelf via de site hun bedrijfsinformatie (zoals aantal medewerkers, zakelijke partners, bereikbaarheid) en eventuele link naar hun eigen homepage aan de database toe te voegen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Informatie- en offerteaanvragen van de consument worden kosteloos doorgestuurd naar een tussenpersoon die het beste aansluit bij de behoefte van de consument. De da Vinci Groep zorgt voor het beheer van de maatschappijgegevens in de database. De maatschappijen moeten hiervoor f 35.000 per jaar betalen. Daarnaast genereert de da Vinci Groep inkomsten uit de verkoop van advertenties op de site (banners).
Hypotheeknu is niet de eerste hypothekensite voor consumenten. Volgens woordvoerder Andy Kok van de da Vinci Groep ligt de toegevoegde waarde van Hypotheeknu, in vergelijking met bijvoorbeeld Hypotheekplein en Independer, in de “geleverde informatie, het grotere draagvlak en het feit dat er geen partij achterzit die geïnteresseerd is in de productie die voortvloeit uit het consumentenbezoek”. Ter illustratie noemt hij links naar het intermediair, uitgebreidere maatschappij-informatie en een directe link naar maatschappij-acceptatiesystemen.

Reageer op dit artikel