nieuws

Nieuwe Hollandse Lloyd wil Elvia Leven inlijven

Archief

Nieuwe Hollandse Lloyd hoopt per 1 januari het levenbedrijf van Elvia over te nemen.

Nieuwe Hollandse Lloyd en Elvia hebben hierover vergevorderde gesprekken gevoerd. De verwachting is dat de overdracht per 1 januari 2000 kan plaatsvinden.
Elvia Leven stond enige maanden in de etalage. Moederbedrijf Allianz wil de kleine levensverzekeraar – ” f 40 mln brutopremie – afstoten, omdat het productenpakket en de bijbehorende administratieve systemen slecht passen bij de veel grotere Allianz-dochter Royal Nederland. Nieuwe Hollandse Lloyd – dochter van Victoria, en daarmee onderdeel van het Duitse Ergo – vindt Elvia Leven daarentegen goed bij zichzelf passen. “Het productenpakket en het profiel van het met beide maatschappijen samenwerkende intermediair zijn complementair”, zo luidt de argumentatie. “De overname leidt daardoor tot een belangrijk synergetisch effect.”
NVS
Voor Elvia Leven zal in eerste instantie weinig veranderen. “De voorgenomen transactie zal geen gevolgen hebben voor de bestaande werkgelegenheid bij beide maatschappijen.”
Het premie-inkomen van beide levenmaatschappijen zal dit jaar uitkomen rond de f 95 mln, iets meer dan in 1998. Toen nam Nieuwe Hollandse Lloyd f 53 mln voor zijn rekening, waarvan de helft voor unit-linkedverzekeringen.
In september verwacht Nieuwe Hollandse Lloyd overigens ook de levenportefeuille van Ergo-neefje NVS te zullen overnemen. Het gaat om een duizendtal verzekerden, goed voor f 0,3 mln jaarpremie. De aankopen financiert Nieuwe Hollandse Lloyd met een flinke verhoging van het aandelenkapitaal, afkomstig van moeder Victoria.

Reageer op dit artikel