nieuws

Nieuwe Hollandse Lloyd komt met extranet voor tussenpersoon

Archief

Om de communicatie met tussenpersonen sneller en voordeliger te laten verlopen, heeft Nieuwe Hollandse Lloyd (NHL) het extranet ECTP (elektronische communicatie tussenpersonen) ontwikkeld.

“ECTP is een extranet-site, speciaal voor de tussenpersoon, waarmee in eerste instantie alleen offertes kunnen worden aangemaakt en aanvragen verstuurd. Na verloop van tijd moet er automatische acceptatie plaatsvinden voor met name simple risk-aanvragen. ECTP moet uiteindelijk alle oude offerteprogrammatuur gaan vervangen en worden gekoppeld aan acceptatiesystemen en backoffice. De tussenpersoon kan daarmee inzicht krijgen in de status van de aanvraag”, licht NHL-marketingmanager Jan van der Vlugt toe.
In februari gaat een proef onder tien soorten assurantiekantoren van start. Van der Vlugt: “We beginnen met vijf schadeproducten: inboedel, opstal, kostbaarheden, avp en personenauto. In april evalueren we de bevindingen uit de testfase. Daarna rollen we het extranet verder uit en breiden we de toepassingen uit. Uiteindelijk zal via ECTP offreren, aanvraagverwerking, verkoopondersteuning, actualisering van (product)informatie, accepteren en nazorg (muteren) mogelijk zijn”.
Het ETCP zal voor een tussenpersoon via de in april te lanceren website van NHL met een toegangscode te benaderen zijn. “Op de nieuwe website is er voor de consument slechts een vrij algemeen promotioneel verhaal te lezen. Online offertes opvragen en polissen sluiten blijft voorbehouden aan het intermediair. De huidige site www.victoria.nl verdwijnt dan. Die site is drie jaar oud en ooit gemaakt voor het verzekeringsatrium. Het is nooit de bedoeling geweest dat deze site rechtstreeks door iedereen te benaderen is”, aldus Van der Vlugt.

Reageer op dit artikel