nieuws

Nieuwe gedragslijn blikschade moet fileleed gaan beperken

Archief

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars hebben het startsein gegeven voor de campagne ‘Blikschade? Zoek een parkeerplaats op!’.

De campagne, die bestaat uit tv- en radiospots en een tekst op de route-informatiepanelen van Rijkswaterstaat, is gericht op het bestrijden van files. Wanneer er na een aanrijding geen gewonden zijn en de auto’s kunnen nog rijden, dienen de partijen na kort overleg ter plekke zo snel mogelijk samen door te rijden. Op een parkeerplaats of een andere rustige plaats kunnen ze dan de schadeformulieren invullen. Door de rijbaan zo snel mogelijk vrij te maken voorkomen zij onnodige vertraging voor het overige verkeer. Bovendien is het veiliger voor iedereen.
Bij letsel, een complex ongeval of als tenminste een van de betrokken voertuigen niet meer kan rijden, blijft de aanbevolen gedragslijn: knipperlichten aan, jezelf veilig opstellen en het alarmnummer 112 bellen.
hebben hun handtekening gezet onder het nieuwe Europees Schadeformulier, waarin de nieuwe gedragslijn bij blikschade is opgenomen.

Reageer op dit artikel