nieuws

Nieuwe Europese richtlijn intermediair in de maak

Archief

De Europese Commissie zal binnenkort met een voorstel komen voor een nieuwe richtlijn voor het assurantie-intermediair. Hiermee moet het uiteindelijk ook voor tussenpersonen mogelijk worden om hun diensten probleemloos over de Europese grenzen aan te bieden. Op dit moment is dit alleen voorbehouden aan verzekeringsmaatschappijen.

De Europese commissie maak melding van haar voorstel in een antwoord aan Bipar, het internationale samenwerkingsverband van tussenpersonen, dat samen met de Europese consumentenbond had verzocht om betere Europese regelgeving voor assurantie-adviseurs.
De commissie schrijft verder: “Er wordt momenteel gewerkt aan het verbeteren van de toegang van tussenpersonen tot de Europese single market, en daarnaast aan een vereist minimum niveau van bekwaamheid”. Ook schrijft de commissie dat er zal worden opgetreden tegen lidstaten die grensoverschrijdende activiteiten van tussenpersonen tegenwerken.

Reageer op dit artikel