nieuws

Nieuwe editie Trials in Drenthe

Archief

Na een succesvolle proef, vorig jaar, organiseert het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met diverse Drentse organisaties deze zomer in totaal 33 Trials-dagen op het TT-circuit in Assen. Doel is de verkeersveiligheid onder jongeren te vergroten.

Tijdens de Trials-dagen krijgen de jonge automobilisten onder meer een slipcursus voorgeschoteld en kunnen ze ook zelf in een vrachtwagen rijden. Hiermee krijgen ze inzicht in hun rijgedrag en het effect daarvan op andere verkeersdeelnemers.
Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen om bij een ongeval betrokken te raken als in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans.
In totaal zal in 2006 plaats zijn voor 1.150 deelnemers aan Trials. Vanaf 2007 wil het Verbond het initiatief ook naar andere provincies uitbreiden.

Reageer op dit artikel