nieuws

Nieuwe directeur kredietbank Afab

Archief

Hans Schoonwater (46) is benoemd tot algemeen directeur van de Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV), een dochter van Afab.

Schoonwater neemt tevens plaats in het management van de overkoepelende holding. Hij is dertien jaar werkzaam geweest bij ABN Amro, waar hij onder meer leiding gaf aan Finata Bank. De afgelopen vier jaar was hij directeur van de NVF Voorschotbank, waarvan Interbank en de NVF ieder voor 50% aandeelhouder zijn.
Schoonwater is tevens de beoogd algemeen directeur van Discount Bank Nederland, een Afab-dochter die actief wordt in sparen en beleggen. Een vergunning daarvoor wordt binnenkort aangevraagd.
HDV is vanaf maart vorig jaar actief in het verstrekken van consumptief krediet. De bank werkt inmiddels – behalve met Afab – samen met 25 kredietbemiddelaars. Het uitstaande kredietvolume beloopt naar verwachting eind dit jaar _ 100 mln.
De leiding van Afab Holding bestaat naast Schoonwater en bestuursvoorzitter Maasbert Schouten uit Henk van Doorn (financieel directeur), Roy Dijkstra (directeur Afab Geldservice), Johan en Cor Bladt (directeuren O&B Finance/Zorgkrediet) en John Hampsink (directeur Uveco).

Reageer op dit artikel