nieuws

Nieuwe cao voor personeel ABN Amro

Archief

ABN Amro heeft met de vakorganisaties een akkoord bereikt over een nieuwe cao tot eind volgend jaar

De nieuwe cao voorziet onder meer in de invoering van prestatiebeloning en arbeidsmobiliteit voor de 27.000 medwerkers van de bank. In het kader van de prestatiebeloning die per 1 januari wordt ingevoerd, zijn vaste inkomenscomponenten ingeruild voor variabele beloning. Zo kan een medewerker op grond van een Persoonlijk Prestatie Plan een bonus van maximaal 20% van zijn brutojaarsalaris verdienen. Ook zijn inkomenscomponenten af te kopen. De afspraken over arbeidsmobiliteit voorzien onder meer in een mobiliteitstraject van in totaal anderhalf jaar. In een korte voorfase kan de boventallig verklaarde medewerker vertrekken met een stimuleringspremie gelijk aan de kantonrechtersformule. Daarna volgen zes maanden waarin de kwaliteiten van de medewerker worden vastgesteld en wordt gezocht naar interne herplaatsing. Bij vrijwillig vertrek in deze periode krijgt de medwerker 75% van de stimuleringspremie of zes jaar lang aanvulling tot 100% van zijn salaris bij de nieuwe werkgever. Daarna volgt een jaar detachering bij een externe mobiliteitsorganisatie. Mocht er na achttien maanden nog geen nieuwe werkgever zijn gevonden, volgt er ontslag met een stimuleringspremie van 75%. 

Reageer op dit artikel