nieuws

Nieuwe brochure code Rendement en Risico’

Archief

Bij het Verbond van Verzekeraars is de nieuwe voorlichtingsbrochure over de code Rendement en Risico verschenen.

Verzekeraars die de code onderschrijven kunnen de brochures bij het Verbond bestellen. De brochure moet verplicht met een offerte voor een beleggingsverzekering worden meegezonden.
In andere publieksuitingen moeten de verzekeraars aan de consument melden dat de brochure op aanvraag te verkrijgen is. Maatschappijen mogen een eigen versie van de brochure maken, mits de tekst van de Verbondsbrochure integraal wordt overgenomen.
De nieuwe (gele) brochure behoort bij de onlangs geïntroduceerde eerste module van de vernieuwde code Rendement en Risico. De tweede module volgt nog deze zomer. Tot die tijd blijft de oude (groene) brochure geldig voor traditionele levensverzekeringen en spaarkasovereenkomsten (met het beleggingsrisico voor de verzekeraar).
De nieuwe publieksbrochure voor levensverzekeringen en spaarkasovereenkomsten met beleggingsrisico.

Reageer op dit artikel