nieuws

Nieuwe beleggingsproducten van Huis & Hypotheek

Archief

Huis & Hypotheek heeft in samenwerking met EuropeLife Nederland (een label van DBV Leven) en vermogensbeheerder Insinger de Beaufort enkele nieuwe producten geïntroduceerd: de SelectZeker Beleggingspolis en de SelectZeker Beleggingsrekening.

Beide producten vallen onder het huislabel van Huis & Hypotheek (Qarant Selectie) en zijn ontwikkeld om de klant optimaal gebruik te laten maken van de fiscale vrijstellingen in box 1 en box 3.
De voor het vermogensbeheer ingeschakelde Insinger de Beaufort maakt voor zijn beleggingsprogramma Multi-Manager gebruik van drie bouwstenen: aandelenfondsen, niet-speculatieve hedge-fondsen en obligatiefondsen. Afhankelijk van het risicoprofiel van de klant, dat wordt bepaald aan de hand van een vragenlijst, wordt er een keus gemaakt uit drie strategieën, met de veelzeggende omschrijvingen Defensief, Neutraal en Offensief.
Feitelijk hetzelfde
De Selectzeker Beleggingsproducten bestaan uit een box-1-variant, de Beleggingspolis, en een box-3-variant, de Beleggingsrekening. Beide producten zijn feitelijk hetzelfde. De naam en de fiscale behandeling worden bepaald door de box waarin de vermogensopbouw plaatsvindt.
De minimale maandpremie bedraagt f 100. Extra premiestortingen dienen ten minste f 1.000 te bedragen. Bij de Beleggingsrekening kan ook gekozen worden voor een eenmalige inleg van minimaal f 10.000.
Omdat deze producten een universal-lifebasis hebben, zijn ze eenvoudig aan te passen aan wijzigingen in de persoonlijke situatie van de klant. Er kan een vast bedrag bij overlijden op één of twee levens worden verzekerd. Sowieso zal er bij overlijden gedurende de eerste helft van de looptijd minimaal 110% en daarna 100% van de opgebouwde waarde worden uitgekeerd. Verder is het mogelijk om premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid mee te verzekeren.
Een belangrijk aspect van deze nieuwe producten zijn intra- en extranettoepassingen. Zowel de hypotheekadviseur als de klant kunnen via deze toepassingen met behulp van een persoonlijke code te allen tijde de waarde van de polis inzien. Daarnaast kan de hypotheekadviseur de status van de aanvraag volgen, zijn portefeuille inzien en mutaties doorvoeren.

Reageer op dit artikel