nieuws

Nieuwe bedrijfsstructuur OOM

Archief

OOM gaat twee onderlingen omvormen tot NV’s. Zij komen onder een holding die in het bezit komt van de verenigingen van verzekerden.

OOM, de verzekeraar voor speciale risico’s, bestaat nu uit drie onderlingen, twee NV’s en een BV. De verzekeringsactiviteiten worden – met uitzondering van de activiteiten van de molestverzekeraar – ondergebracht in twee NV’s: de OOM Global Care NV voor de ziektekostenportefeuille en OOM Schadeverzekering NV voor de brand- en de schadeportefeuille. Deze NV’s komen tezamen met de BV Assurantiekantoor Carnegie onder OOM Holding.
Leden/verzekerden
De holding komt volledig in handen van twee nog te vormen verenigingen van leden/verzekerden. Voor de ziektekostenverzekerden is dit de Vereniging OOM en voor de brandverzekerden is dit de Vereniging OOM Brand.
Voor de brandverzekerden blijft het omslagstelsel gehandhaafd. De onderlinge ziektekostenverzekeraar werkt niet (meer) met het omslagstelsel.
De onderlinge molestverzekeraar verandert niet van juridische vorm (een molestverzekeraar moet een onderlinge zijn) en blijft buiten de geschetste opzet.
Overname
Het is de bedoeling dat de nieuwe structuur dit jaar wordt verwezenlijkt. “Verzekerden en intermediair zullen van de nieuwe opzet niet of nauwelijks iets merken”, zegt OOM-directeur Jelle Visser.
Hij noemt de nieuwe structuur “inzichtelijker en meer efficiënt”. Dat is evenwel niet de enige reden. “De nieuwe opzet maakt het makkelijker om in de toekomst een ander bedrijf op te kopen. Ja, dat zullen we vast gaan doen. Nee, we hebben nog geen plannen, we voeren zelfs nog geen gesprekken.”

Reageer op dit artikel