nieuws

Nieuwe autopolis Avéro

Archief

Avéro (Achmea) heeft een nieuwe Auto Mobielverzekering geïntroduceerd. De woordspeling in de naam van het product is er niet zomaar, want aan de feitelijke autoverzekering kan ook een pechhulpdekking worden gekoppeld.

Een dergelijke Wegenwacht-achtige dekking is al eerder ingevoerd door concerngenoten FBTO en Centraal Beheer en door Zwolsche Algemeene. Bij Avéro kost de pechhulpdekking f 90.
Voor de autoverzekering heeft Avéro enkele nieuwe premiebepalende factoren vastgesteld. Volgens de verzekeraar zijn hiervoor uitvoerige analyses gemaakt van een belangrijk deel van de Nederlandse automarkt (lees: de Achmea-portefeuille).
Behalve gewicht en cataloguswaarde zijn nu ook de leeftijd van de regelmatige bestuurder, die van de auto en de soort brandstof van invloed. Het aantal regio’s is uitgebreid van drie naar zeven, waardoor een verdergaande premiedifferentiatie wordt bereikt.
Om de berekening van de premies te vereenvoudigen, heeft Avéro een rekendiskette (‘Mobidisk’) gemaakt.
Het nieuwe autoproduct werd eind mei op opvallende wijze geïntroduceerd bij een selectie van het Avéro-intermediair. Zo’n 250 kantoren kregen bezoek met een ‘persoonlijke videoboodschap’, à la het televisieprogramma All you need is love. Op de band was echter geen liefdesverklaring te bewonderen, maar een nadere uitleg van de Auto Mobielverzekering.
Avéro kondigde de presentatie van de nieuwe autoverzekering aan bij het intermediair met klassieke ansichtkaarten waarmee de ANWB op de hak werd genomen: ‘Weet je nog, dat je moest wachten op de wegenwacht?’.

Reageer op dit artikel