nieuws

Nieuwe Arag-topman is zich ‘aan het invreten’

Archief

“Ik ben me aan het invreten”, zegt Marc van Erven die op 1 september directievoorzitter wordt van rechtsbijstandverzekeraar Arag. Hij volgt mr. Paul Heuperman op, die sinds het begin van dit jaar voorzitter is van de raad van bestuur van het Duitse moederbedrijf Arag Rechtsschutz. Van Erven (40) is nu adjunct-directeur bij IAK-Slaats, een bemiddelingsbedrijf van de AXA-stal. Hij heeft het momenteel erg druk. Bij IAK is hij bezig de zaken af te ronden – zijn opvolger is trouwens nog niet bekend – en in de avonduren is hij ter voorbereiding op zijn nieuwe job bezig zich “in te lezen”.

Hoewel Van Erven nooit bij een rechtsbijstandverzekeraar heeft gewerkt, weet hij veel van rechtsbijstandpolissen. Hij startte zijn loopbaan als algemeen inspecteur bij Interpolis (later was hij daar hoofd Zorg en regiomanager Leven), waar hij het product goed leerde kennen. Ook bij IAK, waar hij verantwoordelijk is voor de sector personal-benefits, heeft hij met rechtsbijstandpolissen te maken. Het bedrijf heeft namelijk een fikse rechtsbijstandportefeuille. Dat zijn wel voornamelijk DAS-polissen, want daar heeft IAK een volmacht van.
Van Erven vindt zijn nieuwe baan een grote uitdaging. “De rechtsbijstandmarkt is een groeimarkt. Dat Arag deel uitmaakt van een internationaal concern, heeft interessante aspecten.” En last but not least: “Arag is een innovatief, doortastend bedrijf”.

Reageer op dit artikel