nieuws

Nieuwe Aegon-dochter komt met indexbeleggen

Archief

Via het nieuwe Aegon-onderdeel Parq.nl kunnen particulieren rechtstreeks of via een callcenter indexbeleggen. Kees Droppert, voorheen directeur Marketing & Verkoop Spaarbeleg, leidt de nieuw Aegon-dochter.

Op de website vindt de klant alle informatie over indexbeleggen en de manier waarop hij kan deelnemen. Hij kan ook zelf berekeningen maken via een rekenprogramma. De klant kan kiezen uit drie indexen: AEX (Nederland), Dow Jones Eurostoxx (Europa) en MSCI World. Indexbeleggen kan vanaf f 1.000. Het dividend wordt herbelegd en komt ten goede aan de klant.
Aegon brengt aankoop-, beheer- en verkoopkosten in rekening. De aankoopkosten bedragen 0,45% van het ingelegde bedrag. De beheerkosten worden gerekend over de actuele waarde van de portefeuille per jaar. Voor de Nederland Index zijn de kosten 0,36%, voor de Europa Index en de Wereld Index bedragen de beheerkosten 0,48%. Parq.nl rekent aan verkoopkosten 0,45% van het op te nemen bedrag.
Opvallend is dat Aegon met dit beleggingsconcept de traditionele kanalen, zoals banken en tussenpersonen, achterwege laat en kiest voor een rechtstreekse benadering van de klant via het internet en het callcenter.

Reageer op dit artikel