nieuws

Nieuwe administratiecentrale voor intermediair op komst

Archief

Van Dommele Assurantiën uit Capelle aan de IJssel heeft de portefeuilles van twee assurantiekantoren in de regio overgenomen. De nieuwe onderneming, die opereert onder de naam Axi-Plan Adviesgroep, wil een administratiecentrale voor assurantiekantoren opzetten.

De twee kantoren die vorige maand zijn overgenomen, zijn Verrips Assurantiën in Lekkerkerk en Meerburg Assurantiën in Nieuwerkerk aan de IJssel. De vestigingen van deze kantoren worden gehandhaafd. Het kantoor van Van Dommele Assurantiën in Capelle fungeert als hoofdkantoor van de adviesgroep.
Volgens de directeur van Axi-Plan, I.J. Van Dommele, is de overname een noodzakelijke “bundeling van krachten” om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte naar specialistische kennis op het gebied van financiële dienstverlening. Nog dit jaar wil Axi-Plan specialisten in hypotheken, pensioenen, bankzaken en financial planning aantrekken. Van Dommele denkt aan een personeelsuitbreiding van zeven naar twaalf. Om die reden is Axi-Plan momenteel op zoek naar een groter hoofdkantoor. TKP = Back-office
De nieuwe onderneming heeft voor dit jaar nog meer op het programma staan. Na de zomer wil Axi-Plan aan assurantiekantoren een administratiecentrale aanbieden. Door de administratieve werkzaamheden uit te besteden, kunnen kantoren zich volgens Axi-Plan meer richten op commerciële activiteiten. Met als bijkomend voordeel een flinke kostenbesparing, omdat er geen administratief personeel aangetrokken hoeft te worden, aldus Van Dommele.
Over de tarieven voor het uitbesteden van de administratieve verwerking kan Van Dommele nog niets uit de doeken doen. Gedacht wordt aan een vast bedrag per polis, omdat dit het eenvoudigste te berekenen zou zijn.
In eerste instantie zal Axi-Plan zich richten op assurantiekantoren in de regio. “Eenvoudigweg, omdat er onder de rook van Rotterdam ontzettend veel assurantiebemiddelaars zijn gevestigd. Die sturen we eerst een brochure. Later zien we wel of we onze diensten landelijk aan gaan bieden.”
Het uitbesteden van de back-office wordt onder assurantiekantoren overigens steeds populairder. De organisatie Dienstverlening Assurantie Kantoren (DAK) in Nieuwegein meldde vorig jaar een explosieve stijging van het aantal verzekeringen dat door het intermediair werd ondergebracht. DAK doet de administratieve verwerking van ruim 850 kantoren.

Reageer op dit artikel