nieuws

Nieuwbouwkorting bij Aegon

Archief

Aegon geeft nieuwbouwkopers sinds deze week korting op de hypotheekrente.

De korting bedraagt 0,2% en geldt alleen tijdens de eerste rentevaste periode. Het nieuwbouwtarief geldt niet voor de variabele rente, de oriëntatierente en de rente op de Krediethypotheek. Daarnaast wordt de executiewaarde van nieuwbouwwoningen standaard verhoogd naar 100% van de stichtingskosten. “Daardoor kunnen consumenten een hogere hypotheek krijgen voor hun nieuwbouwhuis.”
Uit onderzoek van Ecorys in opdracht van Aegon is gebleken dat nieuwbouw-eengezinswoningen tussen 2001 en 2006 gemiddeld per jaar sneller in prijs zijn gestegen (met 5,8%) dan bestaande woningen (met 5,1%). “Alle andere nieuwbouwwoningen, zoals appartementen, stadswoningen en vrijstaande woningen, bleken minder snel te stijgen dan vergelijkbare bestaande woningen.”
Diverse geldverstrekkers hanteren al enkele jaren een lager rentetarief voor nieuwbouwwoningen.

Reageer op dit artikel