nieuws

Nieuw softwarehuis voor intermediair

Archief

Intersoftware, zo heet het onlangs in Hoofddorp verrezen softwarehuis dat zich uitsluitend bezighoudt met de ontwikkeling van verkoopgerichte software voor assurantie- en financieringstussenpersonen. Begin mei wordt het eerste produkt gepresenteerd.

Het nieuwe softwarehuis komt voort uit een initiatief van softwaregigant Getronics, Intersolutions (een bedrijf van F. Ramselaar, ex-Hypotheker), PCL en enkele financieringsmaatschappijen. Het bedrijf zou maatschappij-onafhankelijk zijn. De enige aandeelhouder is Intersolutions. Een groot deel van de werknemers bij Intersoftware worden geleverd door Getronics.
“We ontwikkelen software vanuit de behoefte van de klant. Telkens bevat het een generiek stuk waarin de algemene gegevens van de klant verwerkt kunnen worden, met daaraan gekoppelde modules van de diverse aanbieders”, zegt A. Menke (ex-IBS) namens Intersoftware. Volgens Menke is het nieuwe softwarehuis geen concurrent van de bestaande systeemhuizen die zich richten op verzekerings-adviseurs, aangezien er bij Intersoftware geen administratiepakketten worden ontwikkeld.
Consumptief krediet
Begin volgende maand wordt het eerste produkt van Intersoftware op de markt gebracht. Het betreft een pakket voor de advisering van consumptief krediet. Deze software wordt gebouwd in opdracht van Finata, IDM en de Direktbank. Na dit eerste produkt volgen pakketten voor o.m. de hypotheekmarkt, de aov-markt en employee-benefits. Alle software werkt op basis van Windows (grafisch).
Menke verwacht dat er op den duur ook een mogelijkheid tot premievergelijking (á la Rolls) in de programmatuur gebouwd zal worden. Op dit moment willen de opdrachtgevers daar echter nog niet van weten.
Afhaken PCL
Het systeemhuis PCL was tot voor kort één van de bij Intersoftware betrokken partijen. Aan de samenwerking kwam echter een eind, toen er geen overeenstemming bereikt kon worden over de taakverdeling tussen PCL en Getronics.
Na de breuk is PCL zelfstandig verder gegaan met de bouw van een ‘hypotheek-paraplu’. Dit pakket bestaat eveneens uit generieke software waarin vervolgens modules van diverse hypotheekaanbieders geplaatst kunnen worden. PCL zegt hiervoor al afspraken te hebben gemaakt met zes maatschappijen, waaronder vier grote hypotheekaanbieders. De ‘hypotheek-paraplu’ komt nog dit najaar op de markt. Omstreeks dezelfde tijd verwacht Intersoftware eveneens een hypotheek-pakket te kunnen introduceren.

Reageer op dit artikel