nieuws

Nieuw product Meetingpoint vervangt systeemhuispakket

Archief

Meetingpoint heeft gisteren op het Sivi-congres MP4Office geïntroduceerd, dat het intermediair een complete oplossing voor zijn klant-, polis- en financiële administratie moet bieden. Met dit nieuwe product heeft de tussenpersoon volgens Meetingpoint zijn systeemhuispakket niet meer nodig.

Steven Jonkman, directeur van Meetingpoint zei al eerder in AM (zie AM 19, pag. 19) dat “een tussenpersoon die met alle door ons ontwikkelde producten en diensten aan de slag gaat, straks geen eigen systeemhuispakket meer zal nodig hebben”. Met de introductie van MP4Office lijkt dat nu aanstaande te zijn.
MP4Office is daarnaast volledig geïntegreerd met beschikbare advies- en vergelijkingssoftware. Ook zijn koppelingen met extranettten van verzekeraars gerealiseerd en is er een koppeling met Microsoft Outlook-software mogelijk.
Volgens Meetingpoint bevindt de ontwikkeling van MP4Office zich in de eindfase. “Bij de eerste kantoren wordt het momenteel ingevoerd en tegelijkertijd wordt een complete conversiestraat ingericht”, zegt marketingmanager Jan Lindeboom. De uitrol vindt in het eerste kwartaal van 2008 plaats.
Marketing
Met dit eerste product van Meetingpoint krijgt de tussenpersoon ook een aantal marketinghulpmiddelen aangereikt. “Hierdoor wordt communicatie met de klant makkelijker. Er kunnen doelgericht campagnes gevoerd worden voor klantbehoud, het verhogen van de polisdichtheid en het benaderen van nieuwe klanten”, aldus Lindeboom.
Koerswijziging
MP4Office is de eerste stap in de koerswijziging die Meetingpoint aankondigde. “De afgelopen jaren hebben we vooral de intermediaire verzekeraar en de tussenpersoon ondersteund met behulp van een transactieplatform. Nu gaan we ons focussen op de lijn tussen de tussenpersoon en de consument. Wij gaan de tussenpersoon ondersteunen bij het behouden en verwerven van klanten met behulp van internet”, aldus Jonkman.
De koerswijziging van Meetingpoint was voor Nationale-Nederlanden aanleiding om aandeelhouder te worden in Meetingpoint.

Reageer op dit artikel