nieuws

Nieuw detacheringsbureau voor leven- en pensioenspecialisten

Archief

Arbeidsbemiddeling voor ervaren leven- en pensioenspecialisten op projectbasis. Dat is kortweg de doelstelling van het detacheringsbureau Synum in Amersfoort, dat onlangs operationeel geworden is.

Synum is een initiatief van Wim te Booij (65), voormalig commercieel directeur bij Aegon, en Lex Versteeg, enig aandeelhouder en oprichter van het detacheringsbureau voor actuarissen Numerando (vijf medewerkers). Dit jaar krijgt Te Booij, die 27 jaar als regiodirecteur in Zuid- en Noord-Nederland heeft gewerkt, naar eigen zeggen een minderheidsbelang (25%) in Synum.
Numerando naar een eigen kantoorpand aan de Maaslanderweg in Amersfoort. Te Booij: “Synum is geboren in de boezem van Numerando. Het was dus logisch om vanuit die organisatie de nieuwe activiteiten op te zetten. Nu is het pand evenwel te klein geworden, vandaar de voorgenomen verhuizing.”
Grote behoefte
Synum richt zich specifiek op de leven- en pensioenmarkt. Volgens Te Booij bestaat in dit marktsegment bij verzekeraars, pensioenfondsen en het grotere intermediair grote behoefte aan tijdelijke, ervaren seniorkrachten. Deze interimspecialisten, onder wie met name commerciële vakmensen, worden op basis van hetzij freelance- hetzij nul-urencontracten in de arm genomen.
Te Booij: “Het mes snijdt daarbij aan twee kanten want ook onder deze senior topspecialisten is er behoefte aan flexibele arbeidsuren zonder dat hun dagelijkse werkzaamheden er in kwalitatief opzicht op achteruit gaan.”
Succes
De algemeen directeur zegt daarbij voort te willen borduren op het succes van Numerando, dat volgens hem onder meer 35 fulltime actuarissen en actuariële rekenaars in dienst heeft. De back-office van Synum wordt verzorgd door Numerando, zodat alle aandacht zich kan concentreren op de detachering van personeel. “Inmiddels zijn we in gesprek met tien senior verzekeringsspecialisten, onder wie enige ondernemers die gewend zijn om op freelance-basis werkzaam te zijn”, aldus Te Booij. “Op deze manier leveren we ook onze bijdrage aan de trend naar verdere flexibilisering van de ‘dienstenmaatschappij’ die zich ontwikkelt. Vooral hoger opgeleide vakmensen zullen vaker kiezen voor flexibele werktijden en arbeidsjaren. Temeer, omdat er momenteel een tekort is aan vakmensen met kernfuncties, mensen die hun loopbaan in horizontale zin willen voortzetten”, aldus Te Booij. Daarbij moet volgens hem vooral worden gedacht aan accountmanagers, fiscalisten en IT-ers.

Reageer op dit artikel