nieuws

Niet-rokerskorting DLNO in de ijskast

Archief

Delta Lloyd Nuts Ohra zet het plan voor rokerskorting op ziektekostenverzekeringen in de ijskast.

Begin dit jaar kondigde Hans Eric Jansen, topman van Delta Lloyd Nuts Ohra een niet-rokerskorting aan op ziektekostenverzekeringen. Het plan is inmiddels in de ijskast gezet vanwege de oncontroleerbaarheid. Dit gebeurde al eerder in verband met levenpolissen. “Bij ziektekosten geldt bovendien dat er geen onderscheid is te maken in medische kosten voor rokers en niet-rokers”, zegt woordvoerder Hans Koeleman. “Wij kunnen dus een hogere premie voor de rokers tegenover hen niet rechtvaardigen.”
Dat het plan in de ijskast is gezet, heeft volgens Koeleman niet te maken met het feit dat Jansen inmiddels met de vut is. Jansen was anti-roken. In het eigen bedrijf stelde hij speciale rookkamers en anti-rookcursussen in. Het heeft wel geholpen: het percentage rokende medewerkers is gedaald van 25% naar 21%, en de rokers zijn minder (op het werk) de helft minder gaan roken.

Reageer op dit artikel