nieuws

‘Niet per definitie de mening van Falcon’

Archief

Falcon Leven heeft een speciale krant laten drukken, waarin acht assurantietussenpersonen zich uitlaten over het thema ‘innovatie als eigenschap’.

In het voorwoord stelt Falcon-directeur Edzo Doeve dat “de uitspraken van de geïnterviewden niet per definitie de mening van Falcon weerspiegelen”. Wellicht doelt hij daarmee op enkele uitspraken van Michel Verheij, die zich al een aantal jaren laat belonen in de vorm van een uurtarief tussen de f 150 en f 325. “Mijn ervaring is dat er geen bedrijf meer is die dat bedrag niet wil betalen voor deze dienstverlening. Met een uurtarief van f 60 of f 70 nemen bedrijven je niet serieus.”
Het provisiestelsel kan wat Verheij betreft de deur uit. Dat zou ook de kwaliteit van het intermediair ten goede komen. “De helft van de tussenpersonen heeft net zoveel verstand van verzekeringen als de gemiddelde krantenlezer. Op productpresentaties pik je ze er zo uit. Een ongeïnteresseerde houding, en tijdens het vragenrondje dat onvermijdelijke vingertje in de lucht: wat is onze provisie? Nee, als provisie de drijfveer blijft, zijn tussenpersonen vooral verkopers en geen adviseurs, en verzekerden zijn daarvan de dupe.”

Reageer op dit artikel