nieuws

‘Niet eerst waarschuwen en dan toch verkopen, Independer!’

Archief

Independer zou volgens tussenpersoon Marco Pot banken en verzekeraars tot bijzondere provisieafspraken dwingen door te dreigen met negatieve onderzoekspublicaties over hun producten. Op pagina 15 van AM 4 ontkende Independer die beschuldiging onder de kop “Independer: Beschuldiging chantage pertinent onjuist”. Op deze plek reageert Pot op die ontkenning.

“Hilhorst stelt in genoemd artikel terecht dat een beleggingspolis niet in alle gevallen een slecht product hoeft te zijn. Waarom heeft hij die nuance niet naar voren gebracht in de programma’s van Tros Radar? Independer had ten tijde van de uitzending wel alvast een claimformulier op haar website klaarstaan.
Independer krijgt met grote regelmaat een platform aangereikt door diverse media. Hier dient men prudent mee om te gaan. Het mobiliseren van angst, twijfel en onvrede dient niet op een dergelijk platform plaats te vinden, zonder ook de nuance er in te betrekken. Hier heeft de consument recht op. De kunst van het weglaten zorgt hier voor ongewenste effecten. Wat wil men hiermee bereiken?
De opmerking dat Independer belangenbehartiger voor haar klanten is en ook tussenpersoon wijkt volgens mij niet af van datgene wat wij en vele anderen als intermediair prediken. Wij gaan hier echter wel anders mee om. U kunt bij ons niets kopen waar wij niet achter staan. Dat is ook de reden waarom ik niet kan begrijpen dat Independer producten verkoopt waar men blijkbaar niet achter staat. Sterker nog, indien gewenst regelt Independer het volgens Hilhorst gewoon voor de klant. Dat is echter nou net het stadium waarin de echte adviseur afhaakt. Niet eerst waarschuwen en dan alsnog verkopen.
De slotopmerking van Hilhorst ‘wij hebben het afgelopen jaar maar twee keer een dergelijk product afgesloten’ is ronduit schokkend. Dat komt toch over als een alibi van een klein jongetje dat maar twee appeltjes heeft gestolen, terwijl Jantje er wel drie heeft gegapt. Ik raad deze twee relaties dan ook aan om snel het formuliertje te downloaden via independer.nl, waarin zij onder andere de volgende twee vragen aan Hilhorst kunnen voorleggen: ‘Hoeveel bemiddelingsprovisie en bonus heeft u ontvangen?’ en ‘Wat raadt u mij aan of kunt u verder voor mij doen?’ (bron: website Independer)”

Reageer op dit artikel