nieuws

Nibud-spel levensloop

Archief

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft een internetspel ontwikkeld dat mensen meer bewust moet maken van de gevolgen op lange termijn van bepaalde beslissingen.

Met het spel ‘De LevensloopManager’ wil het Nibud de consument trainen in het maken van keuzes. De speler begint het spel op twintigjarige leeftijd en kan dan een partner, huis, auto en een baan kiezen en de hoeveelheid tijd die hij aan die zaken wil besteden. Alle keuzes hebben invloed op het verloop van het spel en op de hoogte van het pensioen aan het einde van het spel. “Hoewel het een leuk en luchtig spel is, is de ondertoon serieus en educatief”, zegt het Nibud.
‘De LevensloopManager’ is te vinden op www.nibud.nl, onder het kopje consumenten en vervolgens Financiële planning.

Reageer op dit artikel