nieuws

Nibud lanceert www.zelfjeschuldenregelen.nl

Archief

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) introduceert een internetsite die mensen met schulden helpt met het maken van een begroting, het berekenen van de aflossingscapaciteit en het benaderen van de schuldeisers. De site www.zelfjeschuldenregelen.nl is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). Beide organisaties hopen dat de consument met behulp van de site al in een vroeg stadium iets aan de betalingsachterstanden doet, zodat grote, problematische schulden worden voorkomen.

Het aantal mensen dat schulden heeft groeit nog steeds. In 2004 klopten 39.000 mensen aan bij een gemeentelijke kredietbank of een hulpverlenende instelling van de NVVK om een schuldregeling te treffen. Dat is ruim 13% meer dan in 2003. Ook nam vorig jaar het aantal wettelijke schuldsaneringen met eenderde toe tot bijna 14.000. Met de website leren de schuldenaren stapsgewijs met hun schulden aan de slag te gaan. De site biedt verder tips en voorbeeldbrieven.
 

Reageer op dit artikel