nieuws

Nibe-SVV verzorgt opleidingen Zorgverzekeraars Nederland

Archief

Zorgverzekeraars Nederland heeft besloten dat Nibe-SVV de nieuwe opleidingen in verband met het nieuwe stelsel voor zorgverzekeringen gaat ontwikkelen. Het opleidingsinstituut verwacht eind dit jaar de nieuwe zorgverzekeringsopleidingen te introduceren.

De opleidingen zullen worden vorm gegeven in het nieuwe didactische model van Nibe-SVV. In plaats van een zelfstudiepakket waarbij de leerstof van A tot Z wordt doorgenomen, kennen de nieuwe opleidingen een leerwerkboek en een theorieboek. “Het leerwerkboek is aan de functie aangepast en is competentiegericht opgezet. (Wat moet iemand in deze functie kunnen?) Aan de hand van opdrachten wordt de gewenste kennis getest. Is deze niet voldoende, dan kan in het theorieboek de ontbrekende kennis opgezocht worden”, aldus Dik van Velzen, woordvoerder van Nibe-SVV.
Deze vorm van opleiden kan zowel schriftelijk als elektronisch gevolgd worden. De opleidingen zijn bedoeld voor medewerkers bij zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel