nieuws

Nibe-SVV nam 25% meer examens af dan vorig jaar

Archief

Nibe SVV heeft in het schooljaar 2006-2007 25% meer examens afgenomen dan in het jaar daarvoor: 21.419 tegen 17.586. Hiervan waren er 12.594 (10.429) van eigen label en 8.287 (7.157) voor derden.

Overigens kwam het aantal werkelijk afgenomen examens uit op 20.881. “Omdat er altijd wel mensen zijn die zich inschrijven voor een examen, maar uiteindelijk niet komen opdagen”, meldt Nibe-SVV. Omdat ook de omzet van de uitgeverij fors toenam (+ 20%), steeg het bedrijfsresultaat van Nibe-SVV met 12% en de totale omzet met 13%.
Het instituut constateerde een sterk toegenomen vraag naar de nieuwe WFT-examens. Vanaf dit voorjaar zijn alle examens die binnen deze wet vallen bij Nibe-SVV beschikbaar, op WFT-Volmacht na dat in oktober op de markt kwam.
Ook kregen kandidaten de mogelijkheid om WFT-deelcertificaten te behalen die uiteindelijk kunnen worden omgezet in volwaardige WFT-diploma’s. Zo hebben we dit jaar de deelcertificaten Schade en Leven in alle variaties afgenomen, aldus Nibe-SVV.
Nieuw in het aanbod was verder de WFT Introductiemodule, een compacte digitale zelfstudiedie cursisten in korte tijd alle ins en outs van de WFT bijbrengt, meldt het instituut.
In de roos
In het vorige boekjaar is er ook een didactisch model ontwikkeld die het mogelijk maakt dat iedereen leert op de manier, plaats en tijd die hem of haar het beste uitkomt. “Een schot in de roos omdat de vraag naar dit soort opleidingen dit jaar enorm toenam”, aldus Nibe-SVV. Afgelopen jaar werden er 33.810 zelfstudies verkocht tegen 28.389 in het boekjaar daarvoor. De omzet van deze studies steeg in 2006-2007 dan ook van _ 6,55 mln. naar _ 7,83 mln.
Bij de incompany-opleidingen ten slotte, was er met name veel belangstelling voor thema’s als Compliance, Schade en Beleggen. De oplage van de Beursbengel is met 15% is gestegen door samenwerking met de Federatie van Assurantieclubs, aldus Nibe-SVV.

Reageer op dit artikel