nieuws

Nibe-SVV levert cursussen op maat aan Tempo-Team

Archief

Het landelijk opleidingsinstituut Nibe-SVV levert een tweetal op maat gemaakte cursussen aan uitzendorganisatie Tempo-Team. Het betreft de basiscursussen: Hoofdlijnen Verzekeringsbedrijf en Hoofdlijnen Bankbedrijf.

Tempo-Team heeft de branche financiële dienstverlening tot speerpunt gemaakt. “Wij denken dat wij in die branche een duidelijk toegevoegde waarde hebben”, zegt branchemanager financiële dienstverlening Wilfred van Rooy.
Tempo-Team richt zich met de cursussen op starters en op mensen die al werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. De flexwerkers die de cursus volgen, komen in dienst van het uitzendbureau en worden voor langere tijd gedetacheerd bij een opdrachtgever. De flexwerker ondertekent een contract waarmee hij akkoord gaat met de voorwaarden verbonden aan het volgen van de curus. Eenmaal werkzaam, wordt de studieschuld in ongeveer een half jaar kwijt gescholden.
‘Uitgeklede opleiding’
De cursus beslaat vier tot zes dagdelen verdeeld over een zelfde aantal weken en is goed te volgen naast het werk. Volgens Nibe-SVV product-manager Juliette Koemans betreft het “een uitgeklede opleiding Inleiding Verzekeringsbedrijf”.
Over de cursus Hoofdlijnen Bankbedrijf kan hij weinig zeggen. “De cursus is echt bedoeld om zeer basale kennis bij te brengen, zodat de medewerker op het werk niet tegen allerlei, hem onbekende termen aanloopt. Wij zijn zeer enthousiast over deze samenwerking met Tempo-Team. Ook over vervolgopleidingen zijn afspraken gemaakt. Sommige zullen vanuit onze open cursussen betrokken worden, andere worden wellicht op maat gemaakt”, vertelt Koemans.
Eerste proef
Ook vanuit Tempo-Team wordt positief gereageerd op de samenwerking. “Wij zijn op dit moment de enige uitzendorganisatie die op deze manier samenwerkt met Nibe-SVV. Ik hoop dat ook zo te kunnen houden”, zegt Van Rooy.
De eerste proef met deze cursussen dateert al van een half jaar geleden. “Onze opdrachtgevers hebben enthousiast gereageerd. Aanleiding om nu actief met deze cursussen te gaan werven”, aldus Van Rooy.
Half september starten de cursussen. Informatie kan opgevraagd worden bij vestigingen van Tempo-Team in Leeuwarden, Zwolle, Enschede, Arnhem, Utrecht en Rotterdam. Ook op de website van het uitzendbureau (www.tempo-team.nl) is informatie te vinden.

Reageer op dit artikel