nieuws

NIBC wil vastgoedhypotheek afzetten via tussenpersonen

Archief

NIBC heeft de Vastgoed Investerings Hypotheek geïntroduceerd. De geldgever denkt dat dit voor tussenpersonen een interessant nieuw marktsegment kan zijn.

NIBC hanteert bij de vastgoedhypotheek hetzelfde model als in de particuliere woningmarkt, alleen met een ander type onderpand. De Vastgoed Investerings Hypotheek is een financieringsproduct voor verhuurde woningen, winkels, kantoren,en bedrijfsruimten. “Tot nu toe waren deze financieringsproducten nauwelijks toegankelijk voor het intermediair”, zegt John van Gerwen van NIBC.
Hij beseft dat niet alle tussenpersonen in staat zijn deze markt te bedienen. “Het is een meer specifiek product, inhoudelijk moeilijker. Je moet er beter van op de hoogte zijn en het ligt genuanceerder dan bij een reguliere hypotheek, waarbij je met een taxatierapport en een salarisstrook bij wijze van spreken al tot verstrekking over kan gaan.”
Voor de distributie van de Vastgoed Investerings Hypotheek richt NIBC zich, via haar zakenpartners, exclusief op het intermediair. “Het product is zoveel mogelijk gestandaardiseerd, zodat verkoop makkelijker is”, legt Van Gerwen uit. “Daarnaast geven we trainingen om het kennisniveau op vastgoedgebied naar een hoger niveau te tillen en om uit te leggen hoe wij er naar kijken.”
Kansen
Commercieel vastgoed is een nieuwe speerpunt in het beleid van NIBC. “Het is een andere tak van sport in hypotheekverstrekking, die het intermediair veel kansen geeft bij nieuwe doelgroepen”, zegt Van Gerwen. “En juist in deze barre tijden is het interessant om andere doelgroepen te gaan bedienen. De particuliere markt is al interessant vanwege de eventueel te sluiten bijproducten. Dat volume is in de zakelijke markt veel groter. Denk bijvoorbeeld aan pensioenen, arbeidsongeschiktheid- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.”

Reageer op dit artikel