nieuws

NIA gaat zelf opleiden

Archief

Inkoopcombinatie NIA uit Assen heeft de NIA Academy opgericht, een eigen opleidingscentrum waar nieuwe medewerkers in enkele weken worden klaargestoomd tot hypotheekacceptant.

Bij NIA, waarbij 750 kantoren zijn aangesloten, komt wekelijks voor e 50 mln aan hypotheekaanvragen binnen. “We hebben het heel druk”, zegt directeur Gerald Holtvlüwer. “Daarom gaan we zelf mensen opleiden. Wij hebben meer hypotheekacceptanten nodig, zodat we onze service aan het intermediair kunnen verbeteren.” Volgens Holtvlüwer heeft NIA een voordeel ten opzichte van hypotheekbanken: “Als zij het druk hebben, kunnen ze niet meteen nieuwe mensen aannemen. Wij hoeven ons niet druk te maken over aantallen fte’s en kunnen het aantal medewerkers dus makkelijker uitbreiden”. NIA telt nu zo’n veertig medewerkers.
Een nadeel voor de inkoopcombinatie is de regio: “In het noorden is het moeilijk om mensen te vinden”, aldus Holtvlüwer. NIA zoekt voornamelijk acceptanten en wil in totaal tien tot vijftien mensen gaan opleiden in de eigen NIA Academy. “Binnen drie weken moet hun kennis op het niveau zijn van Woningfinanciering II. Twee weken daarna moeten zij hun diploma Erkend Hypotheekadviseur hebben.” De aandacht is vooral gericht op Heao-studenten. “Ze moeten binnen twee maanden volledig kunnen meedraaien in onze backoffice.” Voor het opleiden van de nieuwe medewerkers haalt NIA, dat volgend jaar de dienstverlening verder wil uitbreiden, eigen docenten in huis. “De examens worden uiteraard via de reguliere weg afgenomen.”
NIA werft medewerkers met deze advertentie.

Reageer op dit artikel