nieuws

NGM boekt hogere winst

Archief

De Nederlandsche Glasverzekering Maatschappij De Oudste Anno 1881 (NGM) in Rotterdam heeft vorig jaar een hoger technisch resultaat behaald. Ook profiteerde de verzekeraar van een vrijgevallen belastingvoorziening.

De NGM (zeven medewerkers) boekte vorig jaar een premieomzet van € 4,1 (3,9) mln uit glasverzekeringen, waarvan voor eigen rekening € 4,0 (3,8) mln. Het technisch resultaat steeg met 17% tot € 493 (422) mille, onder meer als gevolg van het afstoten van een groot verliesgevend contract. “Dit zal het premie-inkomen met meer dan 8% doen afnemen”, aldus de directie in een toelichting op de jaarcijfers.  Een positieve impuls verwacht de directie van de introductie van een nieuw premiecalculatiemodel voor het horecabedrijf. “Dit zal positief werken zowel in het aantal risico’s dat in de boeken komt als in het resultaat”. 
De nettowinst van NGM kwam vorig jaar uit op € 448 (318) mille. De stijging werd mede veroorzaakt door een vrijval van de voorziening voor latente belastingverplichtingen van € 96 mille als gevolg van een verlaging van het vennootschapstarief.

Reageer op dit artikel