nieuws

Negentig procent Spaarbeleg-klagers accepteert schikking

Archief

Het schikkingsvoorstel dat Aegon in februari heeft gedaan aan de achtduizend donateurs van de Stichting Spaardersbelangen is door 90% van hen geaccepteerd.

Dat zegt mr. Jurjen Lemstra, de advocaat van de stichting. Aegon bevestigt dat. “Ik weet de huidige stand niet exact. Enkele weken geleden lag dat percentage iets lager, maar het zal nu wel ongeveer 90% zijn”, aldus woordvoerder Steven Gelder.
De achtduizend donateurs – goed voor zo’n vijftien polissen – kunnen een eenmalige uitkering van f 300 per polis tegemoet zien. In totaal kost dat Aegon dus ruim f 4 mln. Verder wordt voor de donateurs, net als voor 600.000 andere polishouders van Spaarbeleg, een deel van de ingehouden kosten alsnog aan het spaardeel toegevoegd. Dat gaat om gemiddeld f 800 tot f 1.100 per polis.
Rechtzaak
Met de schikking wist Aegon begin dit jaar een dreigende rechtzaak te voorkomen. Wilko Rozeboom, de Friese initiator van de klacht tegen Spaarbeleg, wilde destijds niet met de schikking akkoord gaan en dreigde met een rechtzaak. Tot concrete stappen kwam hij (nog) niet.
Onlangs is echter een nieuwe belangenclub opgericht, de Belangenvereniging Spaarders Spaarbeleg. Ook deze vereniging wenst niet akkoord te gaan met de door de Stichting Spaardersbelangen en de Consumentenbond overeengekomen schikking. De vereniging dreigt alsnog met een rechtzaak. “Wij hebben erover gelezen in de krant”, aldus Steven Gelder namens Aegon. “Van de zijde van de vereniging hebben we niets gehoord. We zien het wel. Naar onze mening is er een prima akkoord gesloten.”

Reageer op dit artikel