nieuws

Negentien Zuid-Limburgse gemeenten kiezen voor IZA

Archief

Negentien samenwerkende gemeenten in de provincie Zuid-Limburg hebben een zorgcollectiviteit met IZA gesloten voor hun minima. Het product heet IZA Cura. Ook de gemeente Den Haag biedt dit product aan.

IZA verwacht dat in Zuid-Limburg ongeveer 20.000 verzekerden het pakket zullen sluiten. In Den Haag zullen naar verwachting 35.000 minima het pakket sluiten. IZA kreeg in beide gevallen de voorkeur na een Europese aanbesteding.
“Door zoveel mogelijk maatwerk te leveren is geen enkel IZA Cura pakket gelijk. Het pakket zorgt er voor dat minima goed verzekerd zijn en nagenoeg geen omkijken hebben naar hun verzekering”, aldus een IZA-woordvoerder.
Het pakket omvat onder andere een tandartsverzekering, 100% vergoeding voor maximaal twaalf behandelingen fysiotherapie, 100% vergoeding eerstelijns psychologische hulp (tot een bepaald maximum) en kent geen eigen bijdragen voor medicijnen en hulpmiddelen. Door een bijdrage van de gemeente Den Haag betalen Haagse minima _ 99 per maand en in Zuid-Limburg varieert de premie van _ 100,80 tot _ 110,80 per maand, afhankelijk van de bijdrage van de gemeente.
Rotterdam
De zorgverzekering voor de minima in Rotterdam is binnengehaald door Zilveren Kruis Achmea. Rotterdammers met een maximaal netto gezinsinkomen van _ 1.415 kunnen via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten met een minimale korting van 7,5% op de basisverzekering. Afhankelijk van het sluiten van een aanvullende verzekering kan de korting oplopen tot 12,5%.
Klanten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam konden al gebruik maken van deze collectiviteit die nu is uitgebreid naar de minima.
deelt op de Haagse markt folders uit met informatie over de IZA Cura polis (foto: Jan Jong).

Reageer op dit artikel