nieuws

Nefeb zal Federatie Pensioen Consultant niet certificeren

Archief

De Nederlandse Federatie van Employee Benefits-adviseurs (Nefeb) laat de kwalificering van de Federatie Pensioen Consultant (FPC) vallen, maar gaat nog wel het hogere niveau van de Register Pensioen Consultant certificeren.

“Het voegt niets toe om met de FPC een certificering voor pensioenadviseurs in de markt te zetten die al door het Register Pensioenadviseurs (RPA) is uitgebracht”, aldus de Nefeb, die aanvankelijk aankondigde met twee nieuwe kwalificeringen te komen: de Register Pensioen Consultant en de Federatie Pensioen Consultant.
Het concurrerende Register Pensioenadviseurs is ondergebracht bij de Stichting Assurantie Registratie (SAR). De SAR en de Nefeb konden het vorig jaar niet eens worden over een gezamenlijk register voor employee- benefitsadviseurs. Zo accepteert het Register Pensioenadviseurs van de SAR alleen maar assurantietussenpersonen en geen HRM-adviseurs die deskundig zijn op het terrein van employee-benefits of pensioenen. De Nefeb doet dat wel.
De Nefeb heeft nu negentig leden, maar denkt in 2007 te kunnen doorgroeien naar het dubbele aantal. De nieuwe voorzitter van de Nefeb is Jan Willem van Woudenberg. Hij is Gary Damen opgevolgd die zich gaat bezighouden met de PR van de Federatie.

Reageer op dit artikel