nieuws

Nefeb wil brancheorganisatie worden

Archief

De Nederlandse Federatie van Employee Benefits-adviseurs (Nefeb) wil een brancheorganisatie worden. De leden (72) vinden dat Nefeb een “steviger statement” richting de markt moet geven.

De ambities van de Nefeb worden ingegeven door de groei van de organisatie. “Door de komst van Paul van der Heide en het nieuwe Register Pensioen Consultants realiseren we thans al een bredere achterban”, aldus Nefeb-voorzitter Gary Damen. “Onze leden bestaan inmiddels uit adviseurs en consultants. We zien momenteel een duidelijke schifting in de markt ontstaan tussen adviseurs/consultants en traditionele assurantietussenpersonen”, zegt Damen.
Het idee om een brancheorganisatie te willen zijn, komt volgens Damen niet uit de lucht vallen. “Al bij het ontstaan van de Nefeb in 2003 is het ter sprake gekomen.” Momenteel is de Nefeb bezig met het schrijven van een bedrijfsplan. “Het opzetten van een brancheorganisatie heeft met geld en met mensen te maken. Je moet mensen hebben die veel meer tijd kunnen besteden. Inmiddels hebben zich al 32 leden aangemeld die de kar in welke vorm dan ook willen trekken.” Volgens Damen is er ook een aantal verzekeraars dat de stap naar een brancheorganisatie financieel wil ondersteunen. De planning is dat de Nefeb in het najaar (september/oktober) een brancheorganisatie is.
Inmiddels zijn gesprekken gepland met de NVA en de NBVA. “We willen on speaking terms blijven met de NVA en NBVA en onze visie duidelijk maken. Het is belangrijk om ten aanzien van verschillende onderwerpen met elkaar om de tafel te kunnen”, aldus Damen.
Leden
Op dit moment telt de Nefeb 72 leden. Damen verwacht eind volgend jaar 150 tot 200 leden in de boeken te hebben. “Vervolgens willen we gestaag doorgroeien. Ons maximum is denk ik wel bereikt met 300 tot 350 leden”, zegt Damen.

Reageer op dit artikel