nieuws

Nefeb introduceert digitaal plein voor adviseur employee benefits

Archief

De Nederlandse Federatie van employee-benefitsadviseurs (Nefeb) verwacht medio november van start te kunnen gaan als brancheorganisatie. Met het oog op de nieuwe status is Nefeb gestart met een digitaal plein voor de employee-benefitsadviseur.

“De Nefeb heeft, wat de ledengroei betreft, altijd kwaliteit boven kwantiteit gesteld”, zegt Nefeb-voorzitter Gery Damen. “Wij hebben nu bijna honderd leden, maar we zullen nooit een federatie worden met duizenden leden. Want zoveel goede employee-benefitsadviseurs zijn er geeneens in Nederland. “Ik denk dat we uiteindelijk uitkomen bij drie- tot vierhonderd leden.
Registers
De Nefeb heeft inmiddels voor pensioenconsultants een tweetal registers geopend: de Federatie Pensioen Consultant als instapniveau en Register Pensioen Consultant als ‘topniveau’ In het laatste register kunnen zich adviseurs laten inschrijven die het examen van de Masterclass Pensioenconsultant van de VH Pensioengroep hebben gehaald.
De Nefeb verwacht dat de komende vijf jaar maximaal vijftig tot honderd pensioenadviseurs worden ingeschreven in de registers. De organisatie wil zich ervoor inzetten dat deze adviseurs een AFM-vergunning krijgen.
Nefebplein
Om de taak van de EB-adviseur wat te vergemakkelijken, heeft Nefeb een ‘Nefebplein’ geïntroduceerd. Hierop zijn diverse specialisten te vinden die regelmatig door de gemiddelde adviseur worden geraadpleegd, zoals arbodiensten, accountants, pensioenadviesbureaus en uiteraard ook verzekeraars en banken. “Een huisarts vindt het ook wel eens nodig een medisch specialist in te schakelen”, zegt Damen. “Zo weet een Nefeb-adviseur ook wanneer hij een deskundige in zijn advies moet betrekken.”

Reageer op dit artikel