nieuws

Nefeb als eerste met EB-register

Archief

De Nederlandse Federatie van Employee Benefits-adviseurs is de eerste die daadwerkelijk een register voor Employee Benefits-adviseurs heeft opgericht. Zowel de NVA als de Stichting Assurantie Registratie (SAR) zijn hier al een tijd mee bezig, maar hebben nog geen register. De Stichting Register Employee Benefits-adviseur kent twee registers: het A- en het B-register. Het A-register is bedoeld voor adviseurs die de A-opleiding tot Federatie-adviseur Employee Benefits hebben gevolgd en het B-regsiter voor de diegene die de zwaardere opleiding tot Register-adviseur Employee Benefits hebben gevolgd. 

De notaris controleert blijvend het register, waarbij de adviseur jaarlijks een aantal bijeenkomsten gevolgd moet hebben om zijn kennis op peil te houden. Voor inschrijving in het register moet de adviseur een bewijs van goed gedrag overleggen, een bewijs van Nederlanderschap en een kopie van zijn diploma met cijferlijst. Deze laatste zal ook bij het betreffende opleidingsinstituut geverifieerd worden.
De Nefeb is verder in gesprek met aansprakelijkheidsverzekeraar Bavam voor een passende verzekering voor de EB-adviseur. Gesprekken zijn ook gevoerd met de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder zou volgens eigen zeggen de Nefeb als belangrijkste partij op EB-gebied beschouwen. 

Reageer op dit artikel