nieuws

Nedu-duo van de regen in de drup

Archief

De eigenaren van het in augustus failliet gegane Nedu Assurantiën in Roermond, die voor eigen rekening de rol van bankier speelden, blijken in het vooruitzicht van de ondergang de verkeerde persoon te zijn tegengekomen.

Ron Vijzelaar en John Scott verkochten hun aandelen voor _ 500 aan de Belg Jan Staes. Die zou financiële middelen beschikbaar stellen om schulden weg te werken. Die belofte maakte hij niet waar. Integendeel: de Belg nam alle provisiebetalingen contant op en vertrok met de noorderzon.
Staes blijkt in België bekend te staan als ‘meesteroplichter’ (Het Nieuwsblad) en als de ‘Lokerse topoplichter’ (Gazet van Antwerpen). Hij is al zeker tien jaar met dergelijke praktijken bezig.
Intussen hebben nog 26 families gezamenlijk meer dan _ 1,1 mln te vorderen van Vijzelaar en Scott. Het duo heeft ontvangen gelden aangewend om deze deels aan zichzelf en deels aan derden in leen uit te geven. Daarvoor ontbrak een vergunning, waarop De Nederlandsche Bank ingreep.

Reageer op dit artikel