nieuws

Nederlands Spaarinstituut ook actief via netwerkmarketing

Archief

Het ‘succes’ van netwerkmarketing leidt in hoog tempo tot de oprichting van nieuwe adviesorganisaties. Een van de nieuwste bemiddelaars in spaarprodukten is het Nederlands Spaarinstituut BV i.o. in Leeuwarden.

De organisatie van het Nederlands Spaarinstituut is niet veel anders ingericht dan andere adviesbedrijven die zich bedienen van onder meer netwerkmarketing.
Vooralsnog claimt het bedrijf met tien part-time adviseurs te werken in de noordelijke provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en Flevoland. Enkele standplaatsen zouden zijn: Almere, Deventer, Dordrecht, Leeuwarden en Sneek.
De adviseurs, van wie sommigen een assurantiediploma zouden hebben, werken vanuit huis. Het inkomen van deze adviseurs bestaat uit een uurtarief, provisie, en een kilometervergoeding, zegt directeur/eigenaar D.C. van Wingerden (41) vanuit het hoofdkantoor in Leeuwarden. Hij zegt geen onbekende in de financiële markt te zijn: onder meer was hij medewerker bij een assurantiekantoor in Zwijndrecht, hoofd assurantiën bij een tweetal Rabobanken, en directeur van een Univé-vestiging.
Zijn adviesorganisatie richt op particulieren met een vermogen tot maximaal f 50.000 à f 75.000. “Die doelgroep valt nu nog buiten de boot, omdat ze niet interessant genoeg is voor de banken”, zegt Van Wingerden. Hij zegt zich niet te zullen beperken tot het (verzekerd) sparen, maar ook spaarleaseprodukten, en spaar- en beleggingsrekeningen te gaan verkopen. “We werken met een geselecteerd aantal aanbieders, waaronder CDK Bank, Aegon Spaarkas, Legio-Lease, Equity & Law, en De Amersfoortse”, vertelt Van Wingerden. Zijn bedrijf zou na enkele maanden een paar ton aan provisies hebben gegenereerd. “Het doel is een provisievolume van f 1 mln over dit jaar.”
Het Nederlands Spaarinstituut is te bereiken via tel. 058-12.89.58.

Reageer op dit artikel