nieuws

Nederlander mijdt risico’s bij keuze hypotheek

Archief

Nederlanders willen bij het sluiten van een hypotheek de risico’s zo veel mogelijk beperken, blijkt uit onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van Bouwfonds

De ruim duizend ondervraagden gaven aan hypotheken het liefst op basis van één salaris te sluiten. In 54% van de gevallen wordt de hypotheek via een tussenpersoon gesloten, terwijl 40% voor een bank heeft gekozen. Bijna een kwart heeft een aflossingsvrije hypotheek gesloten. De combinatie van een aflossingsvrije lening met een spaarhypotheek is door 15% van de woningbezitters gesloten. Daarna is de beleggingshypotheek (11%) het meest populair. Deze hypotheekvorm wordt vooral in het oosten en het noorden van het land gesloten. Circa 10% van de hypotheekklanten denkt erover de lening te gaan oversluiten. Verlaging van de maandlasten is daarvoor de belangrijkste reden. 

Reageer op dit artikel