nieuws

Nederland blijft groeimarkt voor Belgisch Argenta

Archief

Argenta zegt de activiteiten als prijsvechter in Nederland door te zetten. Vorig jaar werd voor _ 2 mld aan nieuwe hypotheken verstrekt.

Argenta stelt wel vast dat de hypotheekmarkt omwille van diverse factoren het afgelopen jaar moeilijker geworden is, maar dat dit zeker niet onverwacht kwam. Nederland blijft voor Argenta een belangrijke groeimarkt. Ook voor zusterbedrijf Argenta-Life Nederland, dat inmiddels 11.000 klanten verzekert en onlangs een overlijdensrisicoverzekering introduceeerde. Daarmee biedt Argenta nu in Nederland productlijnen rond sparen, hypotheken én verzekeringen aan. In de toekomst wordt hier nog een vierde pijler, namelijk beleggen, aan toegevoegd.
Ook de spaarbank groeide vorig jaar in ons land, zowel in spaar- en betaalproducten als in hypotheken. Zo steeg het aantal klanten die bij Argenta sparen en internetbankieren tot 75.000, samen goed voor een spaartegoed van meer dan _ 1,5 mld. Argenta werkt in Nederland samen met 1.900 tussenpersonen.

Reageer op dit artikel