nieuws

Nederbelg wordt eerste man Fortis

Archief

Topman Anton van Rossum van McKinsey is benoemd tot bestuursvoorzitter van Fortis. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor de aansturing van de bankverzekeraar in zowel België als ons land.

Van Rossum (55), die per 1 september aantreedt, volgt Hans Bartelds en Maurice Lippens op. Zij zullen zich vanaf die datum louter richten op hun gezamenlijke voorzitterschap van de Fortis Board, een bestuurslaag die zich niet bezighoudt met de dagelijkse leiding van de bankverzekeraar. Ook plaatsvervangend bestuursvoorzitter Henjo Hielkema wordt niet-uitvoerend lid van de Fortis Board. Hij wordt na tien jaar opgevolgd door Herman Verwilst.
Als enig bestuursvoorzitter van Fortis krijgt Van Rossum, getrouwd met een Française en woonachtig in België, tot taak om strategische opties te formuleren voor verdere ontwikkeling van Fortis. Zelf gaat hij ook deel uitmaken van de Fortis Board.
Bij McKinsey is Van Rossum senior firmant. Hij geeft zeven jaar leiding aan het kantoor in Brussel. Onder meer was hij betrokken bij de overname van Generale Bank door Fortis. Voor zijn McKinsey-periode heeft Van Rossum gewerkt bij Shell.
Anton van Rossum

Reageer op dit artikel