nieuws

Nedasco regelt backoffice van de Verzekeringssite

Archief

Volamchtbedrijf Nedasco regelt voor vergelijker en tussenpersoon de Verzekeringssite de backoffice. CED regelt de schadeafhandeling.

Sinds vorige week is de Verzekeringssite als tussenpersoon actief. Voor de administratieve afhandeling is de Verzekeringssite in zee gegaan met Nedasco. “De keuze was niet zo moeilijk. Nedasco heeft alles in huis, ook zorg”, aldus directeur Erik Hordijk. “Verder zijn ze qua ketenintegratie uitstekend georganiseerd en op verzekeringstechnisch gebied ook heel goed. Wij zijn verantwoordelijk voor het bereiken van de consument.” Voor de afhandeling van schades werkt de Verzekeringssite samen met CED.
Volgens Hordijk verlopen de zaken voorspoedig. “In de oude situatie werden er naar aanleiding van de leads twintig tot dertigduizend polissen gesloten in een jaar. Sinds de start vorige week sluiten wij nu al enkele tientallen posten per dag.
Claim
Hordijk claimt de enige tussenpersoon te zijn die zowel vergelijken, online sluiten en bijkomende diensten als directe acceptatie en een digitale polismap mogelijk maakt. “Directe acceptatie betekent bij ons daadwerkelijk directe acceptatie en niet ‘voorlopige dekking’. Alleen bij bijzondere gevallen komt er nog een mensenhand aan te pas.”
In de gratis digitale polismap zijn alle verzekeringszaken opgenomen zoals de polisbladen, polisvoorwaarden, eventuele correspondentie en een persoonlijk schadedossier.
De Verzekeringssite waarschuwt verder zijn verzekerden als een polis afloopt en geeft advies of een bepaalde verzekering goedkoper kan.
Ketenintegratie
Hordijk heeft bij zijn overstap van alleen vergelijker naar tussenpersoon én vergelijker veel gesprekken gevoerd en veel oplossingen bekeken in de branche. “Daarop terugkijkend constateer ik dat het bedroevend is gesteld met echte ketenintegratie in de verzekeringsbranche. De consument is in de keten nog nauwelijks aanwezig. Alleen Delta Lloyd heeft zijn zaakjes op orde”, verzucht Hordijk. “De rest doet het allemaal via een extranet, maar daar kan de consument niet bij.”

Reageer op dit artikel