nieuws

NCM versus NCM

Archief

De Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM) heeft met de dreiging van een kort geding alsnog het Nomura Capital Market Japan Fund (eveneens NCM) aan de onderhandelingstafel gekregen om te spreken over de naam van het Japanse bedrijf.

Dit Japanse beleggingsfonds opereert sinds 1995 vanuit Luxemburg. Omdat beide bedrijven op de financiële markt opereren en de naamsovereenkomst tot verwarring zou kunnen leiden, drong de in 1925 opgerichte Amsterdamse maatschappij bij haar Japanse naamgenoot reeds vorig jaar op overleg aan. Ondanks diverse uitnodigingen van Nederlandse zijde bleef een Japanse reactie uit.
“Op z’n minst een onbeleefde houding”, vindt M. Wendrich van de NCM. “Misschien dachten ze sterk in hun schoenen te staan, en reageerden ze daarom niet.” Omdat het Amsterdamse NCM volgens het merkenrecht voor de hele Benelux alleenrecht op haar naam heeft, zag Wendrich het kort geding dat op 17 april was gepland met vertrouwen tegemoet. Op het laatste moment heeft het Japanse NCM zich alsnog bereid getoond een dialoog aan te gaan met de Nederlandse kredietverzekeraar. De partijen hopen binnen enkele weken tot een oplossing te komen.

Reageer op dit artikel