nieuws

NCM breidt dekkingsgebied uit met ‘opkomende landen’

Archief

Staatssecretaris Van Dok van Economische Zaken en NCM zijn overeengekomen om voortaan ook kredietrisico’s te verzekeren voor export naar zogenaamde ‘opkomende’ landen.

De verzekering geldt alleen voor transacties waarvoor de minister van Ontwikkelingssamenwerking een schenking voor een deel van de transactie heeft toegezegd. Het resterende te verzekeren bedrag mag niet groter zijn dan f 10 mln. Exporteurs van kapitaalgoederen en aannemingswerken liepen tot voor kort een risico, omdat zij zich niet konden verzekeren voor het resterende bedrag aangezien de landen niet onder het dekkingsgebied van de kredietverzekeraar vielen.
NCM Opkomende Markten NV treedt op als uitvoerder en adviseur van de regeling. De herverzekering van de exporttransacties gebeurt door SENO, de Stichting Economische Samenwerking Nederland Opkomende markten, opgericht door het Ministerie van Economische Zaken. Het ministerie trekt voor de nieuwe faciliteit een bedrag van f 42 mln uit.

Reageer op dit artikel