nieuws

NBVA wil uitstel wet VPL

Archief

Volgens standsorganisatie NBVA is slechts een kwart van het intermediair tijdig klaar met de implementatie van de wet aanpassing fiscale behandeling VUT/prepensioen en introductie levensloop (VPL). Zij baseert die conclusie op een augustus-enquête onder leden. Gisteren bleek uit een enquête van het ministerie van Sociale Zaken dat 48% van de bij verzekeraars lopende pensioenregeling niet tijdig zal zijn aangepast.

De NBVA voorziet grote problemen voor tussenpersonen. “De benodigde doorlooptijd en de samenloop met andere ingrijpende wetswijzigingen vormen een ernstig knelpunt in de intermediaire markt. De klant wordt gedupeerd bij een niet tijdig en zorgvuldig advies, wat een grote impact heeft op (de aansprakelijkheid van) het intermediair.” De intermediairorganisatie vindt uitstel van de wet VPL daarom noodzakelijk. “Anders worden werkgever en werknemers (fiscaal) de dupe met alle gevolgen van dien.”

Reageer op dit artikel