nieuws

NBVA wil ‘partnership’ aangaan met verzekeraars voor ondersteuning

Archief

NBVA-bestuurders Alexander van Voorst Vader en Boudewijn van Uden voeren momenteel gesprekken met intermediairverzekeraars om hen te verleiden deel te nemen aan een NBVA-partnership. Deze formule dient ter ondersteuning van de verkoopkracht van het onafhankelijke (kleinere) intermediair.

De samenwerking met verzekeraars zou moeten gaan bestaan uit ondermeer collectieve ondersteuning op gebied van marketing en op fiscaal en juridisch gebied. “Daarbij moet je vooral denken aan praktische zaken. Een klein assurantiekantoor is bijvoorbeeld niet in staat om zelf een fiscalist aan te stellen, terwijl er bij verzekeraars genoeg kennis op dat gebied in huis is”, aldus een NBVA-bestuurslid.
Ook wordt het opzetten van een juridisch/fiscale databank voor het intermediair genoemd als een van de doelstellingen van het NBVA-partnership. “Die gegevens kan ieder kantoor weliswaar voor eigen gebruik verzamelen, maar een collectieve databank is veel voor de handliggender. Voor verzekeraars is daar een mooie rol weggelegd”.
Er wordt volgens NBVA-secretaris Boudewijn van Uden zeer zeker niet gewerkt aan een inkooporganisatie. “Ons uitgangspunt is juist een verdere versterking van de verkoopkracht van het NBVA-intermediair”, laat hij per fax weten.
Naar verluidt zijn inmiddels Delta Lloyd, Amev, Stad Rotterdam, Levob en de Goudse door de NBVA benaderd. Het gerucht dat Nationale-Nederlanden nadrukkelijk buiten de partnership-plannen gehouden zou worden, is volgens de NBVA onzin. “We gaan in zee met alle échte intermediairverzekeraars. Ik weet zeker dat er inmiddels ook gesprekken zijn gevoerd met NN”, aldus een bestuurslid.
De plannen voor het NBVA-partnership zullen tijdens de algemene ledenvergadering van 18 mei verder worden toegelicht.
NBVA-secretaris Boudewijn van Uden: “Ons uitgangspunt is een verdere versterking van de verkoopkracht van het NBVA-intermediair”.

Reageer op dit artikel