nieuws

NBvA wil dat Amev bemiddelt in conflict rond Oass-pakket

Archief

Tussenpersonenorganisatie NBvA heeft Amev-directeur H.J. Rutten verzocht zich in te spannen om een oplossing te vinden voor het conflict tussen CCS en de gebruikers van het Oass-pakket (zie AM nr 4). Volgens de NBvA moet Amev haar verantwoordelijkheid als voormalig eigenaar van Component inzien en nemen.

Amev laat bij monde van directeur G.L. Tjerkstra weten niet van plan te zijn om zich in het conflict te mengen. Wel heeft Tjerkstra in zijn functie als commissaris van CCS de bezorgdheid van de gebruikersvereniging C/Oass overgebacht aan CCS. “CCS heeft inmiddels een handreiking gedaan naar Online. Het is nu zaak dat de twee partijen met elkaar in gesprek komen”, aldus Tjerkstra.
In de betreffende handreiking (een brief van de advocaat van CCS) wordt Online door CCS beschuldigd van schending van de samenwerkingsovereenkomst, o.m. omdat Online een update versie rechtstreeks aan Oass-gebruikers zou hebben gestuurd. De beschuldiging is onzinnig, zegt Online-directeur J. Verbeek “die update heeft ons kantoor nog helemaal niet verlaten”. In dezelfde brief stelt CCS voor dat alle Oass-gebruikers die uit eigen beweging hun gebruikersovereenkomst opzeggen, naar Online mogen overstappen. Online ziet de brief allesbehalve als een handreiking. “Dit zijn opnieuw een stel valse beschuldigingen. Op basis hiervan gaan wij niet om de tafel zitten met CCS”, aldus Verbeek, die zich zegt voor te bereiden op het neerleggen van schadeclaims bij zowel CCS als Amev.
De gebruikersgroep C/Oass zegt inmiddels een ‘enorm aantal’ intentie-verklaringen te hebben van Oass-gebruikers die willen dat de samenwerkingsovereenkomst met CCS wordt ontbonden. Het precieze aantal wil de groep uit tactische overwegingen nog niet prijsgeven. “Maar binnen vier dagen zaten we al over de 200”, aldus W.C. LeLarge, voorzitter van de gebruikersgroep. In totaal kent Oass 430 gebruikers.

Reageer op dit artikel