nieuws

NBVA waarschuwt voor Ford-polis

Archief

De NBVA heeft zijn leden gewaarschuwd voor de merkenpolis van de Select Dealer Groep (SDG) van Ford, een product van Turien waarbij het reguliere intermediair is uitgesloten.

Volgens de NBVA zijn merkenpolissen die worden verkocht door autodealers niet in het belang van haar leden, noch in het belang van de consument. Ook Ford Nederland distantieert zich van het verzekeringsproduct.
De SDG-Groep neemt gezamenlijk twintig procent van de verkoop van Ford Nederland voor haar rekening. Het gaat om de Forddealers Sietsma in Zwolle, Vandermeer in Amersfoort, Gerritsen in Apeldoorn, Rosier & Meijer in Arnhem, Van der Meulen in Eindhoven, Noordegraaf in Enschede, Terwindt in Nijmegen en Van Kalmthout in Hoofddorp.
Opmerkelijk is dat de dealergroep benadrukt dat zij graag verzekerd blijft van schadesturing door het intermediair. De NBVA raadt de leden daarom fijntjes aan om hun visie op deze ontwikkeling bij de desbetreffende dealers onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel